20110505

Koh Phi Phi (Pulau Phi Phi)

Day 5: February 2, 2011

Bangun seawal jam 8pagi sebab pukul 9pagi dah book untuk aktiviti snorkeling half day. Naik speed boat pergi Maya Beach yaw!
So, untuk hari ini tak ada langsung aktiviti berbasikal untuk jarak yang jauh. Kalau ada pun kayuh sekitar-sekitar pulau.


Ini chalet kami. Basic chalet je. Boleh lah sebab nak jimat.


Ini speed boat yang gua naik. Masa ni baru sampai Maya Beach.



Kirstina from Finland. Kenal kat dalam boat. datang Thailand sorang-sorang.



Punya lah ramai manusia.


Ada la 2-3 orang puteh mandi top less. Aku ambil la gambar sebagai kenang-kenangan. Hahaha...


Selain Kirstina, 3 orang mamat Perancis ni satu boat dengan kami. Slumber hisap ganja dalam boat. Siap bagi driver boat sepam dua. Elak semua ke laut je.


Aku sorang je yang snorkeling pakai life jaket. Hahaha...

Dalam pukul 12 tengah hari, aktiviti snorkeling kami tamat. Kirstina pun sama. Kami cuma ambil half day trip. Mamat Perancis 3 orang tu sambung lagi snorkeling tempat lain. Kirstina join kami lunch. Bila dah lepak sembang-sembang tukar card, baru kami tahu dia wartawan TV Finland. Dia datang ke Thailand sorang-sorang. Banyak yang kami ceritakan. Dia tunjukkan gambar family, rumah, anjing dia pada kami. Cerita itu, cerita ini. Bro Lob yang banyak cakap sebenarnya. Aku celah mana yang patut. Hehe... Lunch hari tu kami ajar Kirstina makan tom yam. Merah padam muka dia cari air :)

Lepas lunch kami cari tiket ferry untuk esok. Phi Phi Island ke Phuket. Cari tiket awal pagi supaya cepat sampai Phuket. Tiket ferry 200 bath + 100 bath untuk basikal. Lebih kurang RM 30. Esok nak pergi Phuket woiiii!!!!

TBC.

2 comments:

Anonymous said...

mana gambar topless?

mim said...

jangan stim time tengok iyan. jatuh air muka.