20100723

TNBR vs ILSAS

Petang tadi, gua ambil kesempatan sebelum bulan Ramdhan menjelma untuk bermain bola sepak. Lama gua tinggalkan sukan bola sepak padang. Futsal pun dah jarang-jarang. Asyik mengayuh sampai terlupa gua ada but bola sama stokin tinggi.

Petang tadi, gua berkesempatan main guna bola rasmi Piala Dunia 2010. Adidas Jabulani. Main 20minit sebab pancit itu belakang kira. Feel world cup masih "true" lagi dalam diri walaupun Argentina kalah. Walaupun gol lawan tadi 40% punca dari gua. Gua "termasuk" habis pula.

Petang tadi, team gua menang 3-1 walaupun tendang penalti 2kali tak gol. Sumpah! Gua tak tipu. Tapi bukan gua yang tendang.

Petang tadi juga, baru lah gua mengerti. Kenapa Messi tak boleh score sebab Jabulani. Keh..keh...

Notakaki: Macam star pulak gua.


Gua dengan Jabulani dekat luar padang.

3 comments:

Jimi And Short Story About Dia said...

heheheh

john bert said...

messi tak score sebab bola susah control. kau tak score sebab kau tak power. kan?

iyan said...

gua tak score sbb gua defender...
lu igt gua puyol ke berani nak naik atas lama-lama...