20090928

Kayuhan Pecah Lemak



Gua keluar mengayuh tadi petang. Itu pun sebab gua nak kasik balance badan gua selepas pertambahan kalori yang mendadak di musim perayaan ini. Lepas tu, gua nak test drive wheelset mavic cross ride sama cassette XT yang dah pun gua installed 2 hari sebelum raya pada basikal gua. Boleh tahan smooth jugak. Pelaburan yang tidak sia-sia orang cakap. Lagi pun gua nak prektis untuk jambori kat Melaka bulan depan. Gua nak pergi kedai basikal Sam kat Sri Serdang. Boleh betulkan sekali fork gua yang bergoyang-goyang ni. Dah lama gua hold niat nak repair benda tu. Kalau tak silap sejak awal puasa lagi. Tak sangka goyang-goyang fork gua pun boleh sampai KLCC, KL Tower, Dataran Merdeka, etc naik basikal. Banyak betul alasan gua nak kayuh petang tadi.

Ini kayuhan pertama selepas cuti raya. Boleh tahan jugak dia punya azab.

Total distance: 16.65km
Average: 22km/h

4 comments:

dewajiwa said...

cross country tak minat?
ada trail kat CH best.

nuruz said...

x bagitau lg harge wheelset tu kn? beli la lagi banyak2.. beli..

reza! said...

crossride baru ke 2nd?

kaye lu skang?

iyan said...

aku mmg layan XC pun...
kayuh road utk stamina...