20090913

KL Night Ride



Mula-mula gua macam malas nak join. Sebab yang confirm join cuma 4-5 orang. Tapi bila gua fikir tahap stamina gua yang cukup-cukup makan ni, at last gua join jugak. Ini jugak sebagai persediaan Night MTB Jamboree kat Melaka bulan depan.

Sampai KLCC jumpa 3 group bike area KL tengah get ready nak start kayuh. Kitorang decide untuk join the group pusing-pusing KL. Ada la dalam 22 orang riders termasuk kitorang.

Tak sangka malam tuh macam-macam tempat gua pergi. Yang paling gua tak sangka gua sampai KL Tower naik basikal. Boleh tahan tinggi bukit dia. Jalan kaki naik atas masa nak tengok konsert Dewa 19 dulu pun gua sumpah seranah bukit tuh. Apa lagi naik basikal.

***

Stadium Bukit Jalil - KLCC - Jln Ampang - Jln Sultan Ismail - Jln P.Ramlee - KL Tower - Turun Jln Sultan Ismail - Jln Doraisamy - Kg Baru - Chow Kit - Jln Raja Laut - Jln Tun Ismail - Bukit Tunku - Wisma Tani - Istana Selangor - Tugu Negara - KL Birds Park - Bukit Aman - Bukit Perdana - Masjid Negara - Dataran Merdeka - Stadium Bukit Jalil.


Total Distance: 48.53km
Average: 22km/h


Notakaki: Slumber Siddiq willy masa kat Chow Kit, bersorak kejap orang-orang kat sana.

8 comments:

Nyahmampat said...

patut laa gua tengok lu dah cengkong... udah-2 lah eksesiz tue..

iyan said...

nyahmampat;
bukan cengkung, tapi da slim.hehehe...
jgn ckp kat sini...
takut ade org cemburu aku da kurus...
:)

nuruz said...

i tak yah kayuh pun, tapi tali jam da reduce lubang 2, dlu lubang 3.. ape cerr... =p

bekam said...

mcm best je korang kayuh ni ek...joint blh??mana nak cari bike murah??

moqh said...

tali jam...
tali pinggang?

reza! said...

nuruz: tali jam reduce tu maknanya tangan je yg kurus. Sebab banyak sangat menaip gossip di facebook, pinggang? maintain....wakakakaka..

nuruz said...

mok: tali pinggang mn pakai..

reza: ala, tali la gak tu.. seluar pun da londeh2 dah.. aku ingat nak jait kat pinggang la.. ko?? tali perut da kecik lom? wakakakaka..

Rajuna said...

u, i pakai basikal mak i boleh ke join? i pakai helmet apollo je ley kew?