20100802

PCP Speed Challenge 31072010


Baru kali ni tergerak hati nak masuk race. Saja nak try short distance pula. Tambah pengalaman. Jambori dah rasa. Hash pun sudah. Kali ni race pula. Boleh tahan penat walaupun cuma 7km. Format kayuhan adalah relay (berganti-ganti) untuk menghabiskan 3 loop. 1 team 3 orang, so sorang buat 1 loop. Dalam team gua, gua ride untuk kelompok rider ke-2. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar walaupun team gua tak menang. Gua pun tak letak harapan tinggi. Saja nak ambil pengalaman. Lagi pun team gua semua newbie dalam acara MTB race. Dapat habiskan kayuhan pun dah buat gua gembira. Nak menang macamana kalau rider ke-3 Cambodia dah over take gua masa gua baru separuh jalan?

4 comments:

nuruz said...

tu maknenye hang x cukup power lg la.. atau hang mmg x power. keh3

Jimi And Short Story About Dia said...

skang nih macam trend semua nak berbasikal kan.

SiGedikDariScotland said...

fuhh,gua berbasikal tak sampai 1km pun dah semput.

gua tabik lah lu.

iyan said...

nuruz;
race suka-suka..
macam mana nak lawan rider Malaysia...
depa 24/7 dengan basikal...
kami weekend rider..
tak terlawan!

jimi;
bagus la main basikal...sihat dan kuat...
dari jadi mat rempit tak tentu pasal...hehehe

si gedik;
7km offroad untuk race mmg memenatkan...
dengan technical trail lagi...
mental, energy, skills needed...
alhamdulillah dapat habiskan dengan 90% kaki on pedal cleat...
:)