20090324

Nak Panjat Gunung? Bila?


Mael Katak, Faizul, Aku, Ayep - Kaki Gunung Muntahak / 2001

Selepas kejayaan menakluk puncak Gunung Nuang yang berketinggian 1493m (gunung tertinggi negeri Selangor) hujung tahun lalu. Kini aku mula merancang untuk menakluk puncak Gunung Ledang yang berketinggian 1276m bersama-sama dengan 2 orang kawan.

Kalau mengikut planning, trip mendaki ini sepatutnya berlaku pada 28 Mac 2009 ini. Tetapi tadi pagi aku dikejutkan dengan satu email dari syarikat tempat aku bekerja.

"Kami menjangkakan bayaran pelarasan dan gaji bulan Mac 2009 dibuat selewat-lewatnya 31 Mac 2009."
Sedikit petikan ayat dari email tersebut.

Berjayakah penulis merealisasikan impiannya menawan Gunung Ledang 28 Mac ini? Sama-sama kita saksikan...

Notakaki: Korang tahu nombor phone along Bukit Beruntung? Cilakak!

8 comments:

budak lading 4 said...

bukti kedua yg menunjukkan lu mmg dh gemok...
mengaku jek la...

moqh said...

seluar merah tu seluar gua main bola kecik2 dulu...

addyaholix said...

selalu berangan daki gunung, tapi naik tangga tingkat empat pon aku dah mengah!

haha!

nuruz said...

pinjam je la duit along sri kembangan.. mmg da gemok pon. nk mengaku segan.

reza! said...

gua tengok ayep cam x balance je ngan beg de tu..

lu nak pinjam duit gua?

Nyahmampat said...

moh kita.. ala kita pergi gunung bukan pergi KLCC nak bershoping.. takyah duit bebanyak..
p.s: aku dah start joging dah nier..

iyan said...

lading 4;
itu lah yg dikatakan revolusi...
dan gua percaya lu telah mengalami "revolusi BESAR" dalam hidup lu...

moqh;
seluar turun temurun...
ayah pun ada guna seluar tuh buat main takraw...

addy;
kamon addy!
jom panjat gunung!

nuruz;
bukan gemuk...
sedikit berisi...
itu la revolusi...

reza;
bag tuh wujud sampai skang...
tgk seluar tight ayep, ada patches boy set fire tuh...
hahaha...

takpe. gua da kontek along bukit beruntung.

nyahmampat;
gua langsung tak prepare lg...
gaji lambat terus tak bersemangat gua...
tengok la 2-3 hari nih...

Eyta Paiman said...

Cayok..cayok...

Shiok woo g daki gunung ledang.. walaupun 2 kali aku tergeliat kaki psl tesepak akar, still best beb!! Tp penat seh! Nway, good luck. Mesti boleh punya, aku yg pompuan ni pun dah berjaya smpi ke puncak ledang 5 feb 2005.