20090422

Bumi Kenyalang

Kurang 12 jam dari sekarang gua akan terbang ke Bumi Kenyalang. Berbekalkan 3-4 keping not RM 50 dalam dompet, gua yakin trip ini akan sukses walaupun tempoh lamanya gua di sana adalah 4 hari dan 3 malam. Gua cuba berbelanja seminima mungkin. Cari tempat tidur murah-murah, makan dekat gerai-gerai, tumpang lori, basuh pinggan atau apa saja yang boleh meminimakan perbelanjaan gua kat sana nanti. Destinasi Bajet pun tak "bajet" macam trip ini gua rasa.

Notakaki: Gambir Sarawak? Boleh adjust punya. Kasi PM sama gua.

7 comments:

apeklowek said...

good luck bro!!
need help juz text gua ok..

jenjibam said...

gua nak kirim selipar jepun yang ada tulis TAT SING. kaler biru putih.

yanasaja said...

adakah ini trip mendaki gunung atau saje2 merentas desa?

Azlan Dawai said...

yan
gambir sekilo

ataithedot said...

yan aku pon nak gambir serawak...
huhuhuhuhuhuhu.....t pape roger...

reza said...

bagi sekampit sudah,
hahahaha

AMMOSHAM said...

bro, kasi daging kucing 2 kilo...