20090610

Manchester United vs Malaysia XI

"Trutt..Trutt.."

Handphone separa canggih gua berbunyi. Gua tengok skrin. Apa saja kutu ni nak pagi-pagi buta ni. Tak tau ke orang tengah bersarapan pagi waktu berkerja.

"Hello.." cakap gua sopan.

"Weh, lu dah beli tiket MU?" kelam kabut kutu sorang ni.

"Dah... dah lama dah gua beli."

"Bila lu beli?"

"Ada lar 2 minggu lepas. Apa hal?"
tanya gua tenang.

"Lu agak-agak ada lagi tak? Gua terlupa nak beli. Baru teringat. Tiket paling murah berapa ringgit?"

"RM 58..." jawab gua.

"RM 58? Gila mahal??? Chelsea dulu datang tiket RM 30 je."

"Itu Chelsea. Team ayam. Sebab tu murah. Lu kena ingat tu..."

"Hahahaha...Betul juga tu. Nanti kita jumpa kat Old Jalil Trafford ok?"


"Ok......"
jawab gua meleret-leret sambil senyum-senyum.


Notakaki: Gua harap ada sentuhan kecundang dari Shukor Adan sebab gua nak tengok Edwin Van Der Sar terbang. Gua beli tiket paling murah. Belakang tiang gol. Janji dapat tengok MU. Dapat tengok Ryan Giggs angkat corner pun ok.

7 comments:

yanasaja said...

tiket beli mane?

nak tau.nak tau.chepat.

iyan said...

yana;
kat NIKE ada jual...
hari tuh gua beli kat Pavilion...
siap free training session lg...

violet said...

MU!!!

yanasaja said...

wahhhh!!!!

nak beli sekarangggg!!! kalau da habis cemaneeeeeeee

Rajuna said...

u.
i nak beli tiket
tapi tak nak tengok
boleh?

syimir said...

abg iyan, tlg simpankan tiket saye dulu eh muahahahahaha...

Anonymous said...

aku nak jual tiket vip..sape nak?..aku nak trade in ngn tiket 98, green entrence..sape2 berminat, kol aku, 0169381020