20091104

United 3 - 3 CSKA Moscow

Lebih kurang pukul 4 pagi gua bangun dari tidur. Itu pun lepas 3-4 kali alarm handphone gua berbunyi. Ini semua demi kecintaan gua terhadap team bola kegemaran gua. Tak lain tak bukan MANCHESTER UNITED.

Gua jadi terkejut bila siaran sukan yang gua langgan dari Astro tak siarkan game UNITED menentang CSKA Moscow. Apa bangang pergi ambil live Chelsea lawan Altletico Madrid? Kecewa betul gua.

Sudahnya pagi tadi, gua layan Real Madrid lawan AC Milan. Game agak slow. Ronaldo pun tak ada. Tapi Karim Benzema main cun juga. Sambil-sambil tu gua on www.livescore.com. Usyar-usyar game UNITED sama CSKA Moscow.

Gua leka tengok Real Madrid sama AC Milan. Sampai lupa nak tengok livescore.com. Celaka! Minit 79. Gua tengok UNITED sudah kena 3-1. Panas juga hati gua. Tak tahu nak maki siapa sebab tak dapat tengok game. Jangan-jangan Obertan buat hal lagi. Itu pun kalau dia main la.

Gua on facebook. Gua tengok dah ada kutu yang up status pasal game UNITED pagi-pagi ni. Game pun belum full time dah berani up status menjatuhkan UNITED. Ok, gua paham. Provoke. Takkan gua nak baling kerusi macam fans Arsenal? Lagipun yang up status ni pun memang fans Arsenal.

Pukul 5.30 am lebih kurang. Gua tengok livescore.com. Tersenyum gua sorang-sorang. Laju-laju gua on facebook. Kasi komen 1 kali kat status kutu Arsenal tu. Simple je ayat gua. - "Amacam?"

Notakaki: UNITED memang suka game yang dramatik.

Sekian.

4 comments:

dewajiwa said...

hahaha.
fakta penting: MU konsisten di ECL. jadi kalau MU buat comeback fight tu memang biasa. itu pasal kalau MU ketinggalan selagi belum cecah injury time, wa rilek lagi.

tapi kalau EPL, kena berdoa juga banyak-banyak minta refree bias (kata fan Arsenal dan Liverfool) lagi. hehe.

Glory Glory MU..

Rambo said...

obertan tu super lucu beb!

bawak bola sampai line out.

Pipiyapong said...

Cilake...

iyan said...

dewajiwa;
gua sokong apa lu ckp...
semangat juang MU mmg tinggi...
pantang mengalah sebelum tamat masa...
cewah!

rem;
biase la rem...
excited sikit...
br baik cedera...

pp;
jgn terlalu confident ok...
gua tunggu game mlm ni...
cekidaut status fb gua pula...
hahaha