20090818

Cerita Di Pejabat

Satu hari di pejabat gua.

"Amacam?" tanya Salim sambil senyum-senyum. Sinis senyumannya.

"Tak sempat la... Baru 2 kali da lampu merah." jawab Johari. Muka sedikit tak puas hati.

"Tak sempat? Cuti 2 hari pun tak sempat?" tanya Salim lagi.

"Tak. Sempat sampai rusa minum air, serigala buruan, bla bla bla bla bla.....

***

Gua makin tak paham apa yang dibualkan 2 orang ini. Semua binatang ada. Dari rusa, harimau sampailah ke serigala. Jangan kan binatang, lampu traffic light pun ada. Tapi semuanya terjawap bila gua nampak buku Permata Yang Hilang dipegang erat Johari.

Notakaki: Cilakak Salim tak kasi gua pinjam buku tu! Dia suruh gua bernikah dulu!

8 comments:

Rajuna said...

panduan yang bagus bagi insan naif. tapi aku rasa kau lebih expert. tak payah baca buku pun dah hafal teknik2 terkini. ha ha ha

selamat berpuasa dari orang rengit kepada orang tiram.

nuruz said...

yang, seriga buruan tu ape??

tawawfayakof said...

memang cilakak.. cari ah buku tu. amacam

Anonymous said...

huh buku pe tu ..?

nuruz said...

kahkahkah!! dh betulkn keee.. huhuhuh..

Nizam said...

hahaha

Nyahmampat said...

Macam haram... gua ada versi lagi improve punya.."kamasutra" gambar tak censored punya...

Anonymous said...

oit yan.
ape daa.. lu sangap ker????
buku tue gua ader la.
warisan turun temurun beb.
mantabs!

zakiexuden~