20090827

Cerita Di Pejabat 2

Gua leka main game. Gua tengok jam dah pukul 5.00 petang. Maknanya gua dah tersasar 15 minit dari waktu balik. Gua bukak satu blog. Gua download 1 file lagu. Tutup monitor dan bersiap untuk balik. Esok pagi gua datang opis, tinggal stand by telinga nak dengar je. Amacam? Teror tak gua?

Gua start enjin kereta. Kasik panas enjin lebih kurang. Terus ke lobby untuk punch card.

Lepas gua punch. Kak Munah pula sampai. Gua senyum. Dia pun senyum.
Belakang kereta gua kereta Kak Munah. Gua bukak pintu kereta. Duduk macam biasa. Enjin kereta pun tak mati lagi. Memang sengaja gua tak matikan enjin kereta. Lagipun bukannya lama sangat nak berpunch card.

***

Kak Munah tengok gua pelik. Gua pun rasa pelik. Gua tengok stering kereta kat sebelah kanan. Cilakak! Gua buat-buat cari barang kat dashboard. Kak Munah senyum-senyum sampai dalam kereta. Lalu sebelah gua siap hon. Senyum pun tak habis lagi.

Ini semua salah kerajaan. Patutnya kereta Malaysia kena ikut UK spec. Left hand drive!

7 comments:

nuruz said...

hahahahha!!! ingat ade driver nk dok sebelah tu? belah kiri kan i pny seat.. len kali jgn berangan! =p

shakinah said...

hahahah.

mengelamun!

Nyahmampat said...

teruk sangat Lu..ni sejak jadi business man..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

hahah..lawak siot!

dewajiwa said...

heheh.
habislah kecoh jadi bahan kalau bertembung kat opis.

ripsta said...

wakaka kelakar lah
wah wah wah komedi sungguh

iyan said...

ripsta;
ko menganjing aku ke apa nih?