20090128

Sepetang berborak bersama bapak saya... / Part 2

Perbualan ini dirakam ketika dalam perjalanan ke bengkel kereta. Kereta bapak aku problem apa entah. Nak panggil pomen Autoslave jauh sangat. So, hantar kereta kat bengkel Jalan Tampoi je.

Bapak saya: Bila pergi Bali?
Saya: Bulan 2 nanti. Tengah bulan.
Bapak saya: Ramai?
Saya: 6 orang je.
Bapak saya: Banyak bawak duit belanja?
Saya: Seribu duit sini.
Bapak saya: Seribu je?
Saya: Aah. Kenapa?
Bapak saya: Mana nak cukup. Kurang-kurang kena ada 3 ribu. Baru sedap belanja.
Saya: Erk???

Aku syak bapak aku lupa yang aku kerja jadi tester je kat TNB Research tu.
Terus aku diam sepanjang perjalanan ke bengkel.
5 minit lepas tu kami sampai betul-betul depan bengkel.


Bapak saya: Nanti kat sana jangan lupa belikan baju Hard Rock Cafe Bali. Size XL eh.


Bapak aku berlalu meninggalkan aku yang terpinga buat-buat tak paham.
Agak-agak masih ada harapan tak aku nak beli sun glasses Oakley kat sana?

18 comments:

c!k baBy said...

bapak lu suro bawak duit byk2 coz die nak suro lu shopping byk2 utk die dow.

misteri-o said...

saya?


alalala comelnya. hauhuahua

ira zaki said...

bestnye Bali...!
bwk duit lebih tau..
kene beli ole2 kat kitorg..
hehe..
*menghiraukan msg yg cube disampaikan oleh tuan blog

dellia said...

patot la dia suh bawak 3 ribu.. haha.. dpt kot beli shades oakley tu.. kasi kenyit2 mata sket kat amoi kedai tu, mintak diskaun.. hehe..

iezah said...

haritu kn moqh beli slh saiz 2 yg dia mintak jugak kots..haha..belikan ajer.. :p

wahh..nk oakley jugak ker..
adek beradek sama jer..huh..!

reza? said...

nuruz kan ada...

hahahahahahaha..

nuruz said...

aah, ade ke harapan nk bli sun glasses oakley heh kat sane nnt?? ish3... *smbil menggeleng2kan kepala.

LuVLyHoNeYLuV said...

ala tomey nye..
nak ikot leh x sedare?
ko nih jalan tak penahnye ajak aku..ngeehhee..
jgn dilupekan ole2 untuk aku yer..
keychain xmaen ek..
hahah..
btw, murah ek shades oakley kt sane?
setau aku kat bandung lg murah..
lg macam2 ada kalo nak shopping..
aku plan nak g bandung hujung tahun neh..jom!!
jom la..

iyan said...

cik baby:
mana yang mampu jela aku beli...
tp yang pasti mmg nak kena beli baju hard rock tuh...

misteri:
saya mmg comel.Tq

ira:
ok.nnti kitorang amekkan ira ngan faisal sabun, shampoo hotel. :P

dellia:
hope so...

iezah:
itu ar...
moqh salah saiz...
ayah nak sebijik yg mcm moqh beli...
org bkn nk beli oakley buat spek rabun silau...
hahaha...

reza:
aah...
nuruz ade...
de bwk 4 juta...

nuruz:
ade...
ade kan?

ani:
sana kan tempat surf...
surfer ramai pakai oakley...
ade lar 2-3 kutu kata murah...
kalau murah aku beli...
ni lg sorang...
nnti jgn lupa mintak sabun,syampoo hotel ya...

Rambo said...

jimbo tak pesan apa2?

acituvwxyz said...

pergh tiset hardrock cafe. klu bapak aku roadrunner records x pon relapse records haha.. 3k beb. baek ang simpan buat tunang dowh. huhu.. aku nk kirim bleh? agagaga...

BudAk hijAu said...

seribu RM dah bo juta rupiah weh...?
hahahahahah

ak jugak bju hard rock!!lalalala..

tasikmerah said...

dgn bapak mana bulih berkira weh... he he.


.

LuVLyHoNeYLuV said...

hehe..
aku rase kalo ko nak surfing, baek belaja surfing kat sunway lagoon dlu..
so, nanti tak la gelabah..
kalo da pkai shades oakley tuh kan da nampak cam asler surfing..
ngehee..

p/s : ko bagi aku bottle shampoo hotel pn bleh..aku mmg kumpul benda2 tuh..leh r..leh ek?

iyan said...

rambo:
apa jadah jimbo nak pesan barang kat gua?

acit:
hahahaha...
bapak aku ingat aku CEO ofis tempat aku keje nih kot?
ang nk kirim ape? aku belikan ang keychain lar :)

budak hijau:
RM 333 = Rp 1 juta
jutawan aku!

tasik merah:
hahahaha...
tau xpe...
bapak aku minat hardrok2 nih...

ani:
bile masa aku nk surf nih...
aku nak oakley tuh nak bwat pki bila panas...
melindungi mata dari sinaran uv...
hahahaha...

LuVLyHoNeYLuV said...

yanz..
blikan aku cap lol..
heheh..tak pun t-shirt yang besh..
kang aku bayar..
ke ko nak aku bank in $ dulu?

nuruz said...

hehehehe.. setelah dikira dan dihitung cm xdpt jeee.. kn?kn?? =p

mush said...

eh, nak tanya awak sikit. awak pegi Bali tu dapat tak beli spek Oakley tu? hehehe..saya dah link blog awak dari blog saya. :P