20090123

Sepetang bersama Baharom ...


Semalam aku meluangkan masa beriadah bersama Baharom.
Melayan trail MTB di percint 5, Putrajaya. Ini kali ke-2 kami ke sana.
Tapi semalam nasib Baharom tak berapa baik.
Baharom jatuh menyembah bumi ketika sedang enak melayan downhill.
Meleleh darah keluar dari dalam mulut. Terjuih bibir Baharom. Bengkak.
Tangan kiri menggigil sakit. Kami terus pulang.

Aku hantar Baharom ke klinik kerajaan. Ramai orang.
Baharom ajak pulang. Dia cakap dia ok.

Baharom nampak tenang.
Siap minta aku pasangkan lagu "Killuer Calculateur" masa dalam kereta.
Tanda dia sudah OK. Mungkin.

Malam semalam Baharom sms. Terus aku senyap.

"Gua kena xray kat hospital skang nih"
"Tangan kiri saspek patah..."



Baharom minta diambil gambarnya.

Notakaki: Baharom budak sekolah. Mampus aku nak jawap dengan mak dia.

19 comments:

kawan said...

hah!!
gila ah baharom...
gila gore...
huu...
abes ah lu yan...

nuruz said...

hah, maen la lagi basikal tuu maen... tu baru baharom, nanti sapuan punye nasib kite tatau lagi.

sapik said...

baharom ok. tender kiri je lari. next week dirt jump!

reza said...

lu da ada bike ke?

gila bapak ah baharom..

iyan said...

kawan:
sikit je tuh.baru anak jantan!

nuruz:
jatuh bangun adat ar...
nak maen xnak jatuh...
maen batu seremban ar...

sapik:
tunggu t-bolt proton gua...
gua usahakan secepat mungkin...
br best layan DJ...

reza:
belum ade lg...
br nak beli...
tgh kumpul2...
skang pki beskal giant sapik...

Nizam said...

pulamak!gile la baharom gore la!haha

nuruz said...

nuruz:
jatuh bangun adat ar...
nak maen xnak jatuh...
maen batu seremban ar...

-ok.. nnt kalo da ilang gigi, jgn ngadu2.. =p

c!k baBy said...

killer calculateur besh ohh!

dirthunter said...

tula..
degil...
lenkali pakai la helmet fullface..

delina said...

ni rupenye rupa baharom.

LuVLyHoNeYLuV said...

oit sedara aku..
hehehe..

jenjibam said...

wa beli beskal kat giant, ok tak utk permulaan?

jenjibam said...

sapik: TENDER kiri satu!! TENDER jaga kantin open lagi tak bang?

sapik said...

giant tak bagus bam. lu beli tesco ke carrefour ke lagi bermutu tinggi.

azri_fi said...

pergh..
sib baik..
kalo x lomokids mungkin kehilangan seorang otai..

jenjibam said...

iyan. wa dah tagged lu.

BudAk hijAu said...

betul2 patah kew...?

lu pown lyn MTB...?cayalah...

Azlan Dawai said...

haha ganas sgt bukit tu kot
jalan raya sudah
hehe

hpp said...

kesian itu baharom

ape lu jawab kt pak dia?